De jaarlijkse Amsterdam Halloween Parade gaat dit jaar niet door. De organisatie is er niet in geslaagd een hoofdsponsor te vinden voor deze steeds groter wordende optocht door het centrum van Amsterdam. Het grote Halloween-feest op het Westergasfabriekterrein gaat wel door op zaterdag 29 oktober 2016.

De Amsterdam Halloween Parade is in 2010 begonnen als Zombiewalk en mede dankzij de sponsoring door de tv-serie “The Walking Dead” (FOX-tv) uitgegroeid tot een groot evenement dat jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers weet te mobiliseren.

De Amsterdam Halloween Parade is in korte tijd dusdanig gegroeid dat ingrijpende, kostbare veiligheids- en verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn geworden om deze optocht in goede banen te leiden. Zonder de steun van een hoofdsponsor is dit gratis evenement echter niet meer te organiseren. Sinds 2015 is er geen hoofdsponsor meer.
De organisatie betreurt het ten zeerste dat de Parade dit jaar geen doorgang kan vinden en roept geinterresseerde sponsoren op om te helpen de 2017-editie wel mogelijk te maken.

De organisatie “Amsterdam Halloween” (www.amsterdamhalloween.nl ) heeft sinds 2009 de viering van Halloween in Amsterdam op de kaart gezet met uitbundige thema-feesten op het Westergasfabriekterrein met een 100% verkleed publiek en met de Parade door de stad. Halloween is uitgegroeid tot een groots gevierd feest, met veel media-aandacht en is niet meer weg te denken uit Amsterdam en heeft inmiddels impact tot ver buiten de hoofdstad.